Voorgeschiedenis

Op dinsdagavond 21 mei 2019 werd het volgende project van ‘Dynamiek aan het Lint’ in Uithuizermeeden gepresenteerd worden. Op deze avond kunnen dan ook de inwoners en andere belangstellenden kennis nemen van de herontwikkeling van de locatie Kerkstraat 1. Op deze locatie, direct gelegen in het centrum van het dorp, staat sinds vele jaren een leegstaand en verpauperend herenhuis. In de plannen zal op deze locatie een appartementencomplex gerealiseerd worden met 6 appartementen, waarbij het de uitdaging was om de bestaande beeldkwaliteit van het karakteristieke pand te behouden en deze te combineren met moderne architectuur. Het initiatief voor deze ontwikkeling is enkele jaren geleden opgepakt door architect Bert Bolt uit Appingedam die samen met Stichting Meij-Invest en de gemeente (destijds Eemsmond, nu Het Hogeland) nauw gingen samenwerken om de plannen concreet te maken. Het resultaat is een prachtig ontwerp dat blijvend passend is in het straatbeeld.

Aanleiding was een tekort aan moderne appartementen nabij het centrum van het dorp. Hiermee komt een wens van veel inwoners in vervulling in overeenstemming met het Visieplan Uithuizermeeden 2025.

Met een behoud van de huidige beeldkwaliteit, het vervullen van de wens van de inwoners van Uithuizermeeden om moderne appartementen te realiseren in het centrum en het sterk verbeteren van de beeldkwaliteit van het centrum van Uithuizermeeden, wordt een volgende stap gezet in de uitwerking van de plannen die door de inwoners zelf zijn voorgedragen.